Show me som attitude.

He told me: "You'll be a doctor; all you have to change is everything you are."

/The Sandbitch.
S.O.B. - som inte står för sonofabitch utan för Söderortenbre.

You know what they say...



// The Sandwich

Yadayadayada

Bara för att alla är så positiva.
Svenska sjukhus är sjukt överskattade och är enligt min uppfattning inte världens "awesomaste" (som Markus skulle ha sagt) plats! Visst, det kan vara infernaliskt spännande (mostly not; vi bor i Sverige, remember?) och häftigt, men för det mesta... alltså näe.
Give me some FUDGING THRILL!
Ge mig vilda platser.
Ge mig ociviliserade platser.
Ge mig kaos.
Ge mig MODER JORD!

GIVE ME SOME REBEL YELLS!


ROAR OUT!


SHOW ME SOME PAIN!


//THE SANDBITCH.

Like A Surgeon...

Idag skickades följande sms till min pappa:

-”Din son lutar just nu mot att välja ett yrke som garanterar dig plats på bästa ålderdomshemmet, vad sägs om en villa i Spanien?”

-”En Hacienda är nog inte så tokigt :B”

 Efter en dag på karolinska sjukhuset i operationssalar och på avdelningarna har jag dragit följande slutsatser:

1.       ”Scrubs” – kläderna(precis som i  tv-serien) måste va de absolut skönaste arbetskläderna någonsin! Helt sjukt! Jag får både ha på mig det plus en läkarrock och namnbricka.

2.       Att vara läkare är ett fett awesome yrke, vilket jag förut tyckt tvärtom.

3.       Just precis nu skulle jag inte banga på att utbilda mig till det, inte bara för att kläderna är bäst utan också för att det i allra högsta grad intressant.

Dagen bestod i att observera vid ett antal operationer samt att t.o.m. assistera vid en (dvs jag tog bilder av ingreppet samt tumören som precis opererats ut.


Det är ungefär så här det går till ;)

Som praktikant börjar man däremot tidigt så godnatt!!
// Dr. Sandwich


it's buseniss time

I helgen genomfördes min och Jonatan (troligtvis inte den jonatan ni tanker på) äventyrsövernattning som vi planerat. Den blev självklart riktigt lyckad med galna forskare, aliens och makrostrålning som läckt ut på jorden. Stressfaktorn i fredags var 10/10 men 5 minuter innan det var dags att åka var vi klara. Den enda felplaneringen var att jag tog med mig ett par extremt sämst icke vattentäta(snarare tvärtom) kängor som har vart dyngsura sen i fredags. Helgens lärdom: Om man går och rör sig fort så blir vattnet i kängorna varmt, om inte så tappar man ändå kännseln efter 20 minuter.

På söndagen blev det orkesterrepitition inför spelningen i april(med AMK!!!) och jag dök upp klockan tolv(det började tio), lerig, blöt, äcklig, trött och med maskeringsfärg i ansiktet, men men… jag e inte bitter!

Det här var typ de enda bilderna jag hann ta under helgen;)


Fråga inte...det är lite små-svårt att sminka sig utan spegel


...därför gör man det på andra


Slingra dig ur, innan det är för sent.

Yes, nu har jag äntligen gett upp fysiken och dess upproriska lagar. Kan tyvärr inte ta in någon mer information - kvoten är fylld. Det sorgliga är väl att kvoten fylldes när jag egentligen hade cirkus fyra femtedelar kvar att lära mig; och som jag egentligen fortfarande borde ta lärdom av - men vetniva? Jag ger upp. Det känns bra det här. Eller inte. Men jag är tuff så jag får se till att ta mig samman och beat it up - så som på gamla goda tider -.

Gamla goda tider.. about that..
Alltså. Jag saknar min boxningskarriär så obehagligt mycket ibland. Typ nu. Typ denna vecka. Att slå är skönt, oavsett vad folk anser. Att bli slagen är kanske inte lika skönt, men det känns som att någon äntligen rycker liv i dig och det är vad jag behöver vid denna tidpunkt!
Fan vad grym jag var. Så jävla tuff. Så hård. Kall. Skoningslös.
Styrkan är obeskrivlig.
Ni undrar säkert: "vadå, hon hade ju börjat igen..?". Det är sant. Men jag kände aldrig att jag kom in i det som förr. Mitt tålamod tröt och min topshape kom aldrig mer tillbaka. Blev aldrig smidig. Stark. Och framförallt tuff. HårdMaria är borta och detta sörjer jag mer än alla jävla misslyckade prov i världen.


Ibland saknar jag den här bruden.


//The real Sandbitch.

Top Of The World, yeah about that...

Käre du, The Sandwich. Av din skrivna text nedan, som du uppenbarligen vill få att se ut som att jag har skrivit gäller liksom, typ inte.
För det första är det way to many things som är typiskt dig. Jag hade aldrig skrivit Maria här, awesomaste - mest awesome -, Sorry W - utan kommatecken efter -, vore lite mer som han - vore lite mer som honom -, bloggläsare - har vi några? -, citerat någon - gör ytterst sällan det och än mindre skulle jag ha citerat Shakespeare -!
Sedär, texten höll inte riktigt mina mått ;)

Markus, hur tråkigt har du egentligen på en skala 1-23?

/The real thing.

Top Of The World

Hej!
Maria här, jag måste bara påpeka att Markus "The Sandwich" Sundström nog är den coolaste, snällaste, snyggaste, sexigaste och awesomaste person jag någonsin träffat (Sorry W men känner att jag måste ut med sanningen) Jag avgudar honom och önskar att alla personer vore lite mer som han. Därför är mitt råd till er kära bloggläsare att ta lära av honom och följa honom som jag gjort och gör.

"Some are born great, some achieve greatness and some have the greatness thrust upon 'em"
- William Shakespeare Twelfth Night

//The Sandbitch



Beach 2011 here we come!

Har någon sett min kondition...? den borde ligga här någonstans. Däremot tror jag att det var fler som kände så idag... halva klassen var typ förkylda. Vi hade nämligen fystest på gympan idag, inte så hemskt som jag föreställt mig. Dvs Inget Bip-test. Nu gäller det bara att fördubbla resultatet vilket inte borde vara alltför svårt xD Men för att förbättra resultaten så måste man hålla igång, Jag och Jakob ska således simma imorgonnbitti, om någon vill följa med så är det bara att messa ;) Vi fick dessutom ett tillskott i idrottsklassen idag bestående av Tobbsson, välkommen ;)

Thee Sandwich!!!


Waka Waka

Haha Maria, jag har ju lärt mig av den bäste så...

Dagens prestation:
För mindre än fyra timmar sen skrev jag på mitt första arbetskontrakt så massa vuxenpoäng till mig idag!. Det enda som saknades var att jag skulle kört ”SHOW ME THE MONEY!!!” när jag skrivit på men kom fram till att det inte var en särskilt bra idé, man kan fortfarande få sparken (ett vuxenpoäng som jag gärna sparar till senare^^)


Den här låten har etsat sig fast från i fredags... (inte den här verisionen dock)
Waka Waka betyder typ Do it/ "walk while working"


// The Sandwich

man faller till den nivån man blir attackerad på

Hej! (vilket fult banalt ord)

Markus din mupp, sluta komma ikapp mig med superinlägg hela tiden! GRAW!
Jag har ingen inspiration.. ville mest bara meddela att jag lever efter en plågsam helg. PLUGG. PLUGG. PLUGG.
Dock har jag hunnit fira min broder Jord igår innehållandes chilensk himmeltårta och uno. Den trista, gråa delen av släkten behöver inte ens mentioneras.
Idag.. ja, jag kunde alltid ha ansträngt mig mer och hunnit med fler uppgifter.. men vi kör i veckan istället.
Igår.. damp på hela världen.
Natt.. ännu mer damp på hela världen.

Wellwell. Snart skolas det iväg på bio med Malte, W, Frida, och Broder Jord. Buried fick det bli. Det känns ju lite så nu. Instängt.
Och trots mitt trista humör ska jag vakna klockan halvsex imorgon för att åka till eriksdalsbadet och vara med på ett spinningpass. YIPPIKAYÄY. Mest för att gå ner helgens fem kilo (nej, jag överdriver inte ens) intag av choklad och dammsugare.

Och så kör vi på en dagens outfit:




Goodnight.

Studdybuddy

Från och med imorgon, klockan 15:00 kommer jag att skrivit på mitt första jobbkontrakt. Som studdybuddy hjälper man människor att studera, ungefär som mattestöd – fast här får lärarna betalt.

Intervjun i fredags gick utmärkt, om jag får säga det själv. Stort tack till Queens of Kiss-assing (Becca&Malin) som fick agera intervjuare i torsdags, det hade inte gått utan er!<3 Fanny, som skulle intervjua mig var väldigt lätt att prata med och samtalet flöt på väldigt bra –tills mattetalet kom. När vi i stort sett var klara med intervjun så tar hon fram en Matte A bok och frågar om vi inte kan räkna lite. Snacka om att hjärnan låste sig^^ Efter lite trassel och felräkning löste jag i alla fall uppgiften, som egentligen var hur lätt som helst. När det var avklarat så sa hon följande mening:

-"Du… jag känner mig lite impulsiv och det känns som om du har rätt personlighet för det här, så jag skulle vilja skriva kontrakt med dig."

Första tanken hos mig var, stay cool!!! vilket jag lyckades med och "glädjerycket" fick vänta tills jag var utom synhåll. xD däreftergick kvällen som på räls. Jag fick skjuts hem av Frida som precis tagit körkort(GRATTIS!) och sen bar det av till Festen för att fira Tobbe. Dagen var med andra ord ganska perfekt!


Men om man ska lära ut en bra studieteknik och vara ett gott föredöme, och dessutom få betalt för det, antar jag att man först själv måste upprätthålla en. Därför ska jag nu tillägna resten av dagen till att plugga fysik. Riktigt kul! (ELLER INTE!!!)

The Sandwich


"You’re not drunk if you can lie on the floor without holding on"

Skillnaden mellan en nykter person och en onykter person är verkligen inte hårfin, fråga Frida^^, men man säger ju att där vinet går in går vettet ut och det stämmer ganska bra. Fredagskvällen spenderades på Festen där vi firade Tobbes utång, dem växer upp så fort och vår lilla pojke har nu blivit myndig. Han hedrades med skitsnygg hatt konstruerad av självaste Queen of Kiss-assing. Festen på festen var helt okej och bästa stället hittills, det enda som saknades var "Epic sax guy".  Däremot så SKA jag nästa gång följa Malins exempel nästa gång och använda öronproppar!!! Det pep rätt så rejält i öronen och tinitus är någonting jag kan tänka mig att leva utan. Vi som var där var jag, Jonatan, Tobbsson, Micke, Malin, Frida&Frida och Becca. När vi drog därifrån var vi ganska döva, lulliga och fattiga... men det var värt det!


En taggad Tobbsson












Queen of Kiss-assing




Resultatet av mig och Micke ensamma...






I ett försök att se ut som Conny blev såg det istället ut som jag mördat Jonatan^^


De coola glasögonen som tyvärr blev beslagtagna av personalen, troligtvis p.g.a avundsjuka.




Dem var väldigt populära^^

Tack alla för en awesome kväll!

Pöss på er!

The Sandwich


"We swim because we are too sexy for a sport that requires clothes."

Idag klockan väldigt väldigt tidigt avslutade jag och Jakob vårt simprojekt. Vi har tränat frisim, crawl, två gånger i veckan de senaste fyra veckorna. Jag tyckte att jag simmade ganska fort innan vi började men efter en lektion med David insåg vi snabbt att det verkligen inte var så^^  Han simmade 50 meter på ca 25 sekunder. När vi började simmade vi 25 meter på samma tid! å andra sidan tränar han 8 pass/vecka och har hållt vääääääldigt länge men DAMN! Efter 10 simpass har vi nu minskat våra tider med ca 10 sekunder, från 30 sekunder till 19 sekunder. Uthålligheten har vi ökat från att orka simma 100 meter(crawl) till 500 meter. -Allt detta p.g.a. tekniken!!!

nu blir det istället från vattnet upp i luften, downonearth e inte vår grej ;)


Seriös simträning


"Show me the MONEY!"




Om man är i skanstull vid den här tiden är man sen


06:30 + kallt + mörkt = HÖST

//The Sandwich


Skolan blev just lite bättre...

Som nästa idrottsprojekt ska jag och Jakob ha klättring. Vi har ingen aning om när Bengt tänkt sätta igång det men vi börjar NU! Det betyder att vi får mer fritid när de andra ska göra sitt projekt och att vi får lära oss att klättra nu =)
Vilket kanske inte är så svårt att lista ut så var jag, Malin, Salin och Tobbsson på Karbin idag. Det gick faktiskt riktigt bra - besegrade två väggar som jag failade på sist. Nästa gång tar jag den röda på översta våningen!

Så... vad har jag lärt mig idag? jo, följande:

  • Klättring är skitkul!(det fick jag visserligen erfaraförra gången men kan lika gärna säga det igen)
  • Teknik är allt! -Det finns två sätt: Tobbsson sättet och Malin sättet^^
  • Det nedanför, några är nog fel men det är tanken som räknas!



          Glömde side pull, ett grepp som man tar på sidan av.


Lite bilder från idag


Det besegrade "Tornet"


"Ey Justin, langa en pose"


Jakob frontar en vägg


Tunneln


Chill på Karbin

Yours sincerely

The Sandwich


“Today is the tomorrow you worried about yesterday”

I helgen har jag i stort sett inte gjort ett skit! och det var riktigt skönt ;)  Den spenderades på Korsö(mitt landställe) och jag kan faktiskt räkna upp precis alla saker jag gjort:
Löst melodikrysset, matat kor, firat min mamma, vart på 80-års kalas (inte min mamma^^), läst historia och sotat en skorsten. Anledningen till att det varit en sån chill-helg är nog för att veckorna är så proppfyllda med saker som t.ex. simprojekt kl 06:30 på eriksdahlsbadet, orkester, scouter, dans och andra roliga grejor. Juste... plugg också

"So much time, and so little to do! Strike that, reverse it." - Willy Wonka

Lite bilder från helgen


I  fredags undersökte vi såna här "mysiga" krabater


Sen bar det av hit. "Byn" på Korsö



Har umgåtts med dessa^^well... lite bonde e det i mig ;)



 
och har sotat den här ;)

// The Sandwich


you are the only exception

Tror ni att man kan känna hjärtesorg trots att ingenting egentligen hjärtekrossande har ägt rum?

Helt plötsligt är jag arton. Och livet är tydligen seriöst. Det är i alla fall meningen att det ska vara allvarligt och inte som det var för knappt tre år sedan då allt var en rolig, upphetsande och utmanande lek bakom mina ögon. Hur blev jag så gammal och vuxen och tråkig och dum och taskig och lättirriterad och sinnesful och det mest korkade av allt så seriös?! Var tog min barndom vägen?
Jag minns att jag som fjortonåring längtade tills jag blev vuxen; för att begreppet vuxen var för mig synonym till ord som vacker, lätt, självlysande, smart, älskad och ja, jag trodde att jag skulle bli allt detta med tiden. Fast nu har åren faktiskt gått och jag är om inte kvar på samma ställe inte långt ifrån det i varje fall. It is kind of sad.
Någon sömmerska måtte ha stått i vägen och sytt fast mig på ett tjockt stenbrott eller liknande för detta är rejält tungt att rubba.
 
Vadå att religion är opium för folket? Choklad är opium för mig!
... och därför ska det gås och införskaffas nu.

/The Sandbitch.
 


sometimes I want to feel it, but I can't.

En människa är som en brödbit; man jäser från och med den dagen man bakas till och med den dagen man stoppas in i en ugn.

Fundersamma dagar de här. Ont som sat'n i magen varje kväll/natt. Vilda, obehagliga drömmar. Extremt svårt att vakna.
Alltså jag vet inte vad det är med mig.

Tur är väl då att Billy Idol alltid finns tillgänglig på spotify.

/The Sandbitch.

"It's not how good you are, It's how bad you want it"



Tillbaka till dansens grunder... eller nåt åt det hållet. Idag, efter att ha skrivit labbrapport med Tobbe i två timmar åkte jag hem, packade träningskläder och drog till boxningen, JA BOXNINGEN! vissa av er tänker nu säkert Whaaaaaat!?! men det är 100% sanning. Det var asjobbigt men endorfin-kicken och gainomaxen efteråt gjorde det hela värt det. Träning är helt klart underskattat!

//The Sandwich

Har någon någonsin studerat på en studiedag?

Två veckor har gått sedan jag senast skrev men till mitt försvar har jag hunnit med extremt mycket på den tiden, det får ni dock veta i något annat inlägg :P Det här handlar

Fredags eftermiddag startade tidigt med att Sovjetunionens nationalsång ringde kl 05:40. 50 minuter senare träffades jag och Jakob på Eriksdalsbadet för att simma(Idrott B projekt).Anledningen till att vi var där så tidigt var att man egentligen inte får filma på badet men när det är tomt är det okej-vilket resulterar i att man måste va där TIDIGT. Självklart så började det ett vattengympapass precis när vi kom dit så filmningen fick vänta en timme.

När vi var klara åkte vi till Högdalen för att träffa Malin, Christian och Tobbe för att bege oss till Karbin i västberga. Dagens plan var att klättra och med Malin som instruktör lyckades vi! Klättring är sjukt JOBBIGT men också sjukt KUL!
Så… hur vet man att man har tränat…? Man får träningsverk, vilket jag har!(PAIN). Men det var iallafall sååååååå väääääärt det!








































// The Sandwich



RSS 2.0