Prismas lilla uppslagsbok

Nu har det varit lite väl tyst ifrån min sida så jag har bestämt mig för att avslöja ett par riktigt hårresande framtisdplaner!
Framtidsplanerna inkluderar självfallet mig själv och William; vi ska bege oss, bege oss långt bortom horisonten när trean når sitt härligaste slut. Okejdå, you got me, inte precis dagen efter utspringet precis. Vi ska jobba slitigt perioden juni2011-december2011 och SPARA exakt VARENDA HEVLA öre - inte för att de existerar längre men ändå -. Sedan ska pengarna gå till följande vandring:

...
...

Vi planerar att vara borta i upp emot fyra månader och besöka de ställen som är markerade på kartorna; jag ska fixa en mer detaljerad karta innehållandes kryss på de städer, landskap och byar vi vill besöka!.

Kortfattat: Från Sverige till Chile med flyg, båt en vecka till Påskön, tillbaka till Chile, Bolivia, genom Peru och dess lamor vidare till Ecuador, flyga över Colombia till Panama (William tyckte att Colombia lät alldeles för farligt, ask him), genom Costa Rica, Nicaragua och vidare till Dominikanska Republiken, sedan genom Kuba och flyg till Guatemala och Mexiko. Hem.

En Moai på Påskön!

Godnatt.

En trött men glad The Sandbitch.

"No officer theres no blood in my alcohol system"

Här är några bilder från i fredags!






















What comes before Part B…PART AYYYY!


I fredags så fyllde Malin år (GRATTIS IGEN!) så på kvällen blev det utgång, efter Europe. JA EUROPE!!! Detta var dock andra gången jag såg dem, senaste gången var på nyårsafton år 2000. Det jag kommer ihåg från det är dessvärre att det var jättekallt, mycket människor och väldigt vagt ett band som spelade.

 Kvällen sattes igång med att vi kom till grönan runt fem-tiden och då var det nästan helt tomt vid scenen så vi hamnade längst fram, IGEN! Mitt under spelningen kommer Joey Tempest fram till publiken och lutar sig ut i publikhavet – hela vårt gäng har typ kramat Joey Tempest!(*SHOW ME THE MONEY-if you know what I mean) Firandet av Malin började med andra ord på bästa möjliga sätt. Efter konserten drog vi till Nype men bestämde oss för dra någon annanstans – det var ”lite” för mycket kö. Istället blev det K-15 på kungsgatan. Vet att jag överanvänder det här ordet men skitsamma: Kvällen va AWESOME!!!

Tyvärr har jag inga bilder att lägga upp men bilder och minst sagt speciella inspelningar finns på andra telefoner, möjligtvis youtube, det är som sagt tur att vissa av oss inte har facebook xD

Pris för nattens mest använda uttryck går till:

//The Sandwich


"A little less conversation"

Igårkväll befolkades danspalatset Chicago av stockholms lindy hoppare, därbland Becca, Jakob, Malin och jag. Det har varit sjukt länge sedan vi vart där på socialdans vilket verkligen kändes i benen. Malin och Becca hade dessutom, kvällen i ära, svidat upp i 50-tals kläder (skitsnyggt!) och smälte in perfekt bland chicago människorna. Det var med andra ord en lyckad kväll, och det var såååå värt att inte plugga, fast nu kommer samvetet krypande. Om någon förresten råkar hitta ett par kostymbyxor + väst i lindy stil så tveka inte att säga till! Ärpå jakt efter "gamla" kläder från 30 - 50 talet =)

Om ni gillar swing, 30 & 40 tal bör/måste ni läsa Miriams blogg, hon lever i stort sett på 30-40 talet och klär sig därefter. http://miriamskafferep.blogspot.com/ 

HARE GÖTT!!!

The Sandwich

Kloka ord från en sömnlös kvinna, here they come:

Tjabbatjenahallå!

Idag har varit en lång dag fylld av exotiska upplevelser: den fagra Marianne Fors (min fransklärare) dök inte upp och jag slapp undan den enda lektionen på mitt schema idag - detta var amazing för att: 1. Marianne Fors har KONSTANT närvaro. 2. The Sandbitch kunde bege sig hemåt för att knapra på Crunchymusli ifred en hel morgonstund! -, det inhandlades en dyr klänning idag som en tant för övrigt ansåg satt reko på mig, magsäcken fick sig även en ranson av spänning idag; lasagne innehållandes pasta som jag inte ätit på minst tusen typ, kroppen fick slita hårt för att pricka över "spinningpass 55" på dagens todolist och sist men absolut inte minst är att jag kommit underfund med att jag faktiskt fyller år på samma dag som en annan helt fantastisk person: mig själv.

Jag må låta överdrivet självgod ovan men idag är en sådan dag då jag tycker att jag förtjänar att vara snäll mot mig själv. Alla borde jämt vara snälla mot sig själva. Oftare. Liksom le åt sig själv och tänka "äsch, livet är för kort för att gräva ned sig i förtid och förresten behöver jag inte vara gravallvarlig 24/7 för att folk ska ta mig seriöst".

Visst sker det närmast hjärtedödande fenomen också.. men just idag vill jag helst faktiskt inte se. Idag smygtittar jag inte ut för att vya över den grymma världen.

Mor och bror flyger över från Italien nästa vecka och ibland känns det som om Vallavägen51. är nära. Trots att han påstått att det aldrig någonsin lär finnas igen.


 Feel the shining.

"Anyone who says sunshine brings happiness has never danced in the rain."

En segstartad måndag med ett lätt sammanbrott visade sig bli riktigt bra! Efter skolan blev det nämligen vintage shopping och historia plugg med Moa och vi besökte några affärer runt slussen-hornsgatan. Mina enormt skillade kartkunskaper om stan lyste med sin frånvaro så det var Moa som fick leda vägen. Nu hittar jag däremot till upplandsgatan! (*Stolt) Nästa gång får det bli vintage shopping på söder. När de kommer till "Historia plugget" så bestod det i en Napoleon bakelse ("Stefan" kommer bli överlycklig^^)


Kärrtorp vs Värmdö imorn! TAGGA TILL!!!


Fredagens fråga:

Marylin Monroe -style eller 10 000 kr kindfettsugning, det var fredagens fråga. Nu är det dock så att jag inte är särskilt insatt i modellvärlden men det lilla jag vet är att det är en väldigt lång och smal värld.

     vs 

Svaret på frågan är iallafall definitivt Marilyn Monroe. Visserligen dog hon i överdos(Ja, jag vet det!) vilket kanske inte gör henne till det bästa föredömet men hon dog iallafall inte av svält!


Oboy blir det nya kaffet

Känner att jag låtit Markus ta över alltför mycket här i bloggen. Dock har jag ju faktiskt ingenting intressant att skriva om egentligen förutom att ja.. nej ingenting.
Om nu inte stepmuskelpass, dammsugare (bakelsen!), ickebrödätande, filosofiplugg, oboy, dåliga hårdagar, svullen mage, tröstshopping och så vidare och så vidare dominerar mina dagar.


Det känns lite så ibland...

"Bring me that horizon"

Idag var första träningen med orkestern efter sommarn och vi fick officiellt reda på att vi ska spela med armens musikkår i Berwaldhallen(!) Troligast med dels följande låt, vilket vore asnice.
:

Dagens citat (av Micke i omklädningsrummet):
-"Nu ska vi sätta på lite Baseballs"
-"Najs! då kan vi ha lite ombytesmusik... fast det blir ju snarare striptease"

//The Sandwich


Terrakottaarmeén - modellera för vuxna

Helgen gick ovanligt gått fort, mestadels tack vare The Baseballs! *"tiden går fort när man har roligt", men förutom att ha varit på en baddass konsert på grönan så har jag även varit lite kulturell. I lördags förmiddag gick nämligen jag, Jacob,Marcus, Fredrick, Tobbe, Becca, Malin, Frida, Frida och Moa på utställningen med terrakottaármen.

Kort sagt så var det en kejsare i Kina runt 210 före kristus med ett extremt ego som bestämde sig för att han skulle begravas med en armé av terrakotta på inte mindre än 8000 soldater, från menig till general, Det tog 700.000 arbetare 40 år att bygga mausoleet och ironiskt nog så brändes det ner i ett inbördeskrig ett år efter att det stod klart, många av lergubbarna överlevde dessvärre inte. Man hittade mausoleet 1974 då några bönder skulle gräva en brunn.  

top noch^^

  

På vägen hem råkade jag och Tobbe gå in i en kinesisk lageraffär där vi, inspirerade av den kinesiska kulturen, köpte oss varsin kinesisk "lampskärmshatt"
//The Sandwich


"It's more than a feeling"

Hej,var precis inne på Malins blogg och var tvungen att sno den här videon^^
och svaret är JA...DET RÄTTA ORDET ÄR ETTHUNDRA PROCENT REN LYCKA!!!=D


//The Sandwich


The Baseballs - "We take good songs and lead them to their true calling."





Igårkväll gick jag, tillsammans med massa härliga människor på grönan för att se the Baseballs. Dem var EXTEMT BRA!!! och det var jätteroligt. Dessutom fick vi träffa bandet både innan och efter konserten och dem var både trevliga och charmiga. Framträdandet var skitcoolt och genomsyrades med en äkta ”Elvis-anda” i både sång, dans och musik. Därtill gjorde Gitarristen extremt snygga moves som t.ex. duck walk. 

Ni som inte var där missade med andra ord VERKLIGEN något!


På bild: "De fyra s:ns boys"

//the Sandwich


"När det nya kommer in åker det gamla ut"

De flesta uttryck i min hittills tre års karrirär på gymnasiet har jag nu slitit ut... det har tillochmed bildats uttryck av uttrycken. För er som inte vet vilket jag menar så låter det ungefär så här: WADDUPP!!!....hööööh! (är lite osäker på stavningen^^). Som också alla säkert vet så finns det alltid, liksom med det mesta, en bra historia bakom varje bra uttryck.
Därför ska jag nu lite nytänkande införa det här snajsiga uttrycket! historien får ni veta någon annan gång.


 

Om någon undrar så är det här taget från filmen Jerry Maguire med Tom Cruise. Helt klart sevärd =)

//Sandwich

RSS 2.0